Een betonnen trap die gepolierd wordt is strak, sterk & uiterst modern.

Een gepolierde trap, het oogt héél eenvoudig en dat is het ook. In moderne woningen komt deze perfect tot zijn recht. Meer en meer mensen kiezen voor een gepolierde betonnen trap vanwege de prijs, de duurzaamheid en de onderhoudsvriendelijkheid.

Trappen zijn er in allerlei vormen en kleuren. Een open trap, een dichte trap, één met een vloerkleed of zonder? Is hij van hout, steen of beton? Kies jij voor authentiek of ga je liever voor modern? Duurzaamheid of simpliciteit?

Heb je wel eens nagedacht over een gepolierde trap? Misschien na het lezen van dit artikel wel. Ik vertel je meer over kwaliteit, geef je gepast advies en eindig met de prijzen voor het plaatsen van een gepolierde betonnen trap.

Waarom een gepolierde trap kiezen (Voordelen)?

Een gepolierde trap wordt steeds vaker gekozen. Wie kiest voor een betonnen trap kiest voor stabiliteit en kwaliteit.

Gepolierde betontrap zonder leuning

Beton is sterk en slijt niet zo snel. In vergelijking met een houten trap krijgt een betonnen trap niet te maken met vlekken door water of andere drank. Ook is hij vuurbestendig en eenvoudig schoon te maken.

Daarnaast zijn er meerdere kleursoorten mogelijk en kun je de trap naar jouw wens laten maken. Beton is tegenwoordig niet meer de donkere look die je gewend bent.

Tegenwoordig kan je beton op hout, natuursteen of tegellook laten lijken. Je kunt een pigment en print toevoegen. Het beste van beide werelden: de juiste look, maar wel de kwaliteit van beton.

Betonnen trap: fabriekswerk of ter plaatse?

Betontrappen kunnen op maat gemaakt worden: bij je thuis of in de fabriek.

In de fabriek wordt de trap eerst in mallen gegoten. Dit noemen we een prefab betontrap. Dit omdat het voor gefabriceerd wordt. Er is dus een standaardmal waarin een trap gegoten kan worden. De prefab betontrap is ideaal voor standaard huishoudens en kost uiteraard het minst. Ook kun je alleen de op- of aantrede van een trap op deze manier laten maken.

Op maat gemaakte gepolierde betontrap

Wanneer deze bij je thuis gemaakt moet worden dan is dit meestal een trap op maat. De kostprijs ligt hier uiteraard hoger.

Wens je een trap in beton? Vergelijk prijzen en bespaar tot 35%. Klik hier!

Verschillende vormen en kleuren

De vorm en kleur hangt uiteraard vooral af van je eigen smaak. Je bent sowieso op zoek naar een een trap die bij de stijl je huis past.

Betonnen trap met leuning

Welke vragen kun je jezelf stellen?

  • Ga ik  voor robuust of voor egaal?
  • Moet hij ruw of glad aanvoelen?
  • Komt er nog bekleding overheen of niet?
  • Welke afwerking wens ik: geschaafd, geslepen, gepolijst, …?
  • Moet hij antislip zijn of juist glad?

En dan moet je nog de kleur kiezen…

Daarnaast is er ook nog een mogelijkheid om je betonnen trap in verschillende kleuren te laten maken.

Kies je eerder voor de standaard kleur grijs of wens je de trap een kleur te geven (vb. de huisstijl kleur van je bedrijf)? Vooral wit en beige worden vaak gekozen in moderne woningen.

Gepolierde betontrap in het wit

Er kunnen namelijk kleurpigmenten toegevoegd worden aan het betonmengsel om voor jou de ideale trap te laten maken.

De juiste kleur en de juiste afwerking kunnen je huis maken of breken. Laat je goed voorlichten van tevoren om te kijken wat de mogelijkheden zijn.

Wat is de prijs van betontrappen?

Inspiratie: Een betonnen trap met brede treden en planten erop

Een betonnen trap is niet goedkoop. Dit komt omdat er heel wat werk bij komt kijken. Een trap die prefab wordt gemaakt, is goedkoper dan het op maat te laten maken bij jouw thuis. De prijs is  vooral afhankelijk van de moeilijkheid.

  • Wordt het een wenteltrap?
  • Hoeveel traptreden moet de trap hebben?
  • En hoe moet de trap afgewerkt worden?
  • Met kleur of juist de industriële look?

Zoals je merkt is de prijs afhankelijk van meerdere factoren.

De prijs voor een gepolierde betonnen trap begint al snel vanaf 1.500 euro.

Dat is natuurlijk niet mis, maar je hebt dan ook eigenlijk geen afwerking meer nodig en hebt een trap die jaren mee gaat. Het onderhoud is gering en schoonmaken is zeer eenvoudig. Houten Trapp kopen